Udtryk

Træsnit

I øjeblikket arbejder jeg med en billedserie, som er inspireret af rejser til Åland. Billederne er farvetræsnit. Engang mødte jeg fiskerdigteren Karl Erik Bergmann, han skriver fine digte. Jeg har lavet et billede af ham på isen.

 

Nogen gange læser jeg tekster, eller hører fortællinger, som gør et stort indtryk på mig. De indtryk bliver til billeder. Her kan I se eksempler fra Aksel Sandemoses “En flygtning krydser sit spor” og billeder inspireret af erindringer fra H. P. Hansens “Hyrdebørn på heden”.  Længere nede på siden kan I se andre inspirationskilder.

Aksel fra Jante

Alt det som er svært, godt, bøvlet eller glædeligt ved at vokse op har forfatteren Aksel Sandemose sat ord på. Han har givet os sin kunst, der vækker stof til eftertanke. Det er Aksel Sandemose, som har skrevet Janteloven.

Fra billedserien Hyrdebørn

Min bedstefar Anton, som blev født 1900 nær Aså i Nordjylland, kom tidligt ud at arbejde på gårdene. Hans liv var meget anderledes end mit. Arbejdet med børnenes historie er vigtig for mig. De er også en del af min historie.

 

Human beings

Der dukker hele tiden billeder op af mennesker når jeg arbejder. Mennesker er fyldt med nuancer.

Objekter

Min nysgerrighed får mig til at gå på opdagelse i forskelllige materialer. Her har jeg været på opdagelse i elementet træ.

Og her til papsymposium på Bruunshaab Papfabrik 2019

Jeg har flettet en kæmpekurv. Jeg kan ligge i den.

Undersøgelse uld, 2018

Rejse i uld. Uld er et fantastisk materiale! Det er let, det kan filtes og det har en stor utrolig kulturhistorisk betydning.

 

Undersøgelse benton, 2018

Sjov rejse sammen med Pia Græsbøll Ottesen. For hver rejse i et nyt materiale, henter jeg inspiration og viden til mine billeder.

 

Haven

Uden for min næsetip findes en forunderlig verden. Daglige mirakler af lys og skygge, farve og rytme. Jeg tager massevis af billeder, med med min mobiltelefon.